Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το AfD ζητά από τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το Συνέδριο του, προσωπικά τους στοιχεία

Reuters: Το AfD ζητά από τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το Συνέδριο του, προσωπικά τους στοιχεία
Στοιχεία όπως η φυλετική και εθνική τους καταγωγή, πολιτικές θέσεις, θρησκευτική και σεξουαλική προτίμηση κτλ, στοιχεία που προστατεύονται από το γερμανικό νόμο
Μια πρόταση που έχει προκαλέσει σεισμό στα γερμανικά ΜΜΕ κατέθεσε το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το οποίο προετοιμάζεται για το συνέδριο του.
Ζήτησε από τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το Συνέδριο να συμπληρώσουν μια φόρμα στην οποία θα αναφέρουν τις προσωπικές απόψεις και θέσεις σε ευαίσθητα θέματα όπως την φυλετική και εθνική τους καταγωγή, πολιτικές θέσεις και θρησκευτική και σεξουαλική προτίμηση κλ στοιχεία που προστατεύονται από το γερμανικό νόμο.
Το αρχικό έντυπο εγγραφής του κόμματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων η οποία απευθύνθηκε στο γραφείο προστασίας προσωπικών δεδομένων του Βερολίνου.
Όπως αναφέρει το Reuters μέλη του κόμματος ερωτήθηκαν τόσο από το ίδιο όσο και από τη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, που πρώτη αποκάλυψε το θέμα, να σχολιάσουν την πρόταση απαντώντας ότι αποσύρθηκε και οι δημοσιογράφοι καλούνται να συμπληρώσουν μόνο την επίσημη αίτηση του κόμματος που υπάρχει στο διαδίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης