Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Η Merkel αναζητά τρόπους για να διασώσει τις συνομιλίες και να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα

Bild: Η Merkel αναζητά τρόπους για να διασώσει τις συνομιλίες και να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα
Ο αντιπρόεδρος του FDP πάντως, Alexander Lambsdorff δήλωσε στη γερμανική Welt ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκονται σε δύσκολη φάση 
Με τον ηγέτη των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Horst Seehofer πρόκειται να συναντηθεί σήμερα (29/10) η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel σε μια προσπάθεια να σώσει και να προωθήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Φιλελευθέρους και τους Πράσινους.
Όπως αναφέρει η γερμανική Bild am Sonntag «η Merkel προσπαθεί να διασώσει τις συνομιλίες για το σχηματισμό της Τζαμάικα καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο μεταναστευτικό και το κλίμα» με τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «μεγάλο κενό στις απόψεις των υποψηφίων».
Στη συνάντηση θα μετέχουν ακόμη οι Cem Ozdemir και Katrin Goering-Eckardt από την πλευρά των Πρασίνων και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Christian Lindner ο οποίος είχε ζητήσει τη συμμετοχή ενός ακόμη μέλους του κόμματός του.
Οι συνομιλίες που θεωρούνται «εκρηκτικές» από το γερμανικό Τύπο, θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα 30/10.
Παρά τις τεράστιες διαφωνίες για σημαντικά ζητήματα οι τρεις πλευρές φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε περιφερικά ζητήματα όπως αυτό της νομιμοποίηση της μαριχουάνα για φαρμακευτική χρήση.
Ο αντιπρόεδρος του FDP πάντως, Alexander Lambsdorff δήλωσε στη γερμανική Welt ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκονται σε δύσκολη φάση αν και κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο υπογραμμίζοντας ότι «Φιλελεύθεροι αι Πράσινοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μιλήσουν μεταξύ τους» παρουσιάζοντας τις τεράστιες διαφορές που τους χωρίζουν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης