Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για τη Wall Street - Στήριξη από εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου

tags :
Ανοδική πορεία για τη Wall Street - Στήριξη από εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου
Στήριξη από τις μετοχές των Mondeleze και Mastercard
Σε θετική πορεία κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, στηριζόμενοι σε καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά μεγέθη γ’ τριμήνου.
Ταυτόχρονα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα (31/10) τη διήμερη συνεδρίασή της, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι ο Donald Trump θα ανακοινώσει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου το ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής της Fed.
Κέρδη 0,07% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 23.358,58 μονάδων, με τον ευρύτερο βιομηχανικό δείκτη S&P 500 να κινείται 0,09% υψηλότερα στις 2.575 μονάδες, ενώ άνοδο της τάξης του 0,22% σημειώνει ο Nasdaq στις 6.713 μονάδες.
Ράλι για τη μετοχή της Mondelez με άνοδο που πλησιάζει το 8%, μετά την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ κέρδη σχεδόν 2% καταγράφει και η μετοχή της Mastercard, η οποία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση κερδών και πωλήσεων.
«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η προσοχή έχει στραφεί στις ανακοινώσει εταιρικών μεγεθών τριμήνου και αυτό οδηγεί την αγορά», εκτιμά ο Randy Frederic, κορυφαίο επενδυτικό στέλεχος της Charles Schwab.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει μεγέθη γ’ τριμήνου άνω του 50% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500.
Τα κέρδη εκτιμάται ότι έχουν ενισχυθεί κατά 6,7% ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η μέση άνοδός τους θα διαμορφώνονταν στο 5,9%, σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters I/B/E/S.
Σταθερά σε πτωτική πορεία παραμένει ο δείκτης μεταβλητότητας Vix, ο οποίος υποχωρεί σχεδόν 5% και διατηρείται κάτω από το επίπεδο των 10 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης