Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Λονδίνο παραμένει η κορυφαία πόλη στην Ευρώπη στην προτίμηση των εργαζόμενων παρά το Brexit

Το Λονδίνο παραμένει η κορυφαία πόλη στην Ευρώπη στην προτίμηση των εργαζόμενων παρά το Brexit
Η Βρετανία παραμένει μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλότερο κίνδυνο να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μια επιχείρηση, μαζί με το πρόσθετο όφελος των πολύ πιο ευέλικτων εργατικών νόμων
Η Μεγάλη Βρετανία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ελκυστική χώρα για τους εργαζόμενους, με το Λονδίνο να διατηρεί το στέμμα του ως η κορυφαία ευρωπαϊκή πόλη για να εργαστεί κάποιος, σύμφωνα με νέα έκθεση.
Παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που την περιβάλλει λόγω Brexit και την πεισματικά χαμηλή παραγωγικότητα, η Βρετανία εξακολουθεί να προσελκύει εργαζόμενους βάσει ενός συνδυασμού ταλέντου, θέσης, ποιότητας ζωής και κόστους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αποδοχής των ευρωπαϊκών πόλεων, της Colliers International.
Το Λονδίνο κατέλαβε την πρώτη θέση στην ανάλυση 50 μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του από το Παρίσι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριελήφθησαν στις 20 πρώτες θέσεις.
Ο Simon Ford, διευθυντής της Colliers, δήλωσε:
"Έχοντας υπόψη τις αρνητικές εκθέσεις που περιβάλλουν τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου, η έρευνά μας καταδεικνύει ότι η χώρα ως σύνολο διατηρείται σε ιδιαίτερα ισχυρή θέση.
Ενώ το Λονδίνο δεν μπορεί να κερδίσει τόσο πολύ όσο άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε ορισμένους παράγοντες ποιότητας ζωής, είναι φανερό ότι οι εταιρείες στην πρωτεύουσα, έχουν αρχίσει να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία εργασιακών χώρων που βοηθούν στην επιτάχυνση της επιχείρησής τους και στην προσέλκυση ταλέντων".
Ο Damian Harrington, επικεφαλής της έρευνας της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας πρόσθεσε:
"Από την ανάλυσή μας είναι σαφές, ότι το προφίλ λειτουργικού κινδύνου του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποδυναμωθεί ως αποτέλεσμα του Brexit, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα από το 2014.
Ωστόσο, παραμένει μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλότερο κίνδυνο να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μια επιχείρηση και το πρόσθετο όφελος των πολύ πιο ευέλικτων εργατικών νόμων, σημαίνει ότι οι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου λαμβάνουν πολύ ισχυρή θέση. "
Οι εργοδότες επικεντρώνονται τώρα στη δημιουργία χώρων εργασίας που θα προσελκύσουν κορυφαία ταλέντα, με την ενσωμάτωση λειτουργικών και παραγωγικών εγκαταστάσεων, τις ευέλικτες επιλογές εργασίας και τη βελτίωση της υγιούς νοοτροπίας, σύμφωνα με την έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης