Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 235 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο 2017

tags :
ΗΠΑ: Κατά 235 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο 2017
Η στελέχωση του ιδιωτικού τομέα κατέγραψε σημαντική άνοδο μετά τα ασθενή αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα
Ανάκαμψη κατέγραψε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (1/11) στοιχεία του ADP, με τις νέες θέσεις εργασίες να είναι διπλάσιες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 235 χιλ. έναντι αύξησης 110 χιλ. θέσεων τον Σεπτέμβριο του 2017, στον απόηχο των τυφώνων Irma και Harvey οι οποίες έπληξαν τη χώρα.
Οι μικρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα αύξησαν τις θέσεις εργασίας κατά 79 χιλ. την ίδια στιγμή που οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρόσθεσαν 66 χιλ. και 90 χιλ. θέσεις αντίστοιχα.
Μάλιστα, οι περισσότερες θέσεις εργασίας αφορούν τον τομέα των υπηρεσιών, με τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 150 χιλ. έναντι 85 χιλ. στους παραγωγούς αγαθών.
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της ADP ξεπέρασαν τον Σεπτέμβριο τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα αντιστραφεί για τον Οκτώβριο, προβλέποντας ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 320 χιλ. για τον μήνα που πέρασε.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να δημοσιευθούν την Παρασκευή (3/11).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης