Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αναμένει άμεσα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ η Goldman Sachs

tags :
Δεν αναμένει άμεσα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ η Goldman Sachs
Μπορεί οι περισσότεροι αναλυτές να αναμένουν αύριο από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, να μειώσει ακόμη το βασικό επιτόκιο της, ωστόσο η Goldman Sachs δε συμμερίζεται αυτή την άποψη.
«Αναμένουμε η ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική τουλάχιστον προς το παρόν, ενώ δεν αναμένουμε να υπάρξουν και νέα μέτρα τόνωσης της διατραπεζικής αγοράς», αναφέρει ο αναλυτής Dirk Schumacher.
Η ΕΚΤ θα περιμένει να έχει συνολικότερη εικόνα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας πριν προχωρήσει σε νέα μέτρα. Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που ανακοίνωσε το πρόγραμμα 3ετούς δανειοδότησης των τραπεζών και τη μείωση του επιτοκίου της. Είναι ακόμη νωρίς να αποφασιστεί το επόμενο βήμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής.
Επιπλέον, τα πρόσφατα στοιχεία από την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης ήταν ελαφρώς καλύτερα από αυτά που ανέμενε η αγορά, παρόλο το γεγονός ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για επερχόμενη ύφεση. Την ίδια ώρα, η υποχώρηση του ευρώ δεν παρέχει μία σαφή εικόνα για το πόσο μπορεί η οικονομία να συνεχίσει την πτωτική της πορεία, επισήμανε ο Schumacher.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης