Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 60% των Αμερικανών αισθάνονται απελπισμένοι εξαιτίας του Trump σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 60% των Αμερικανών αισθάνονται απελπισμένοι εξαιτίας του Trump σύμφωνα με δημοσκόπηση
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας
Αρκούντως εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας «Stress in America» την οποία πραγματοποίησε η Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας (American Psychological Association) και δείχνει ότι οι Αμερικανοί μάλλον δεν αισθάνονται και πολύ καλά.
Σύμφωνα με την έρευνα το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι «η εποχή Donald Trump είναι η χειρότερη στιγμή στην αμερικανική ιστορία», ενώ ένα 63% παραδέχθηκε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του έθνους.



Οι βασικοί λόγοι που κάνουν τους Αμερικανούς ανήσυχους είναι η ανασφάλεια για τα χρήματα (ποσοστό 62%) και για τη δουλειά τους (61%).
Έντονες είναι οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας (35%), ενώ δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται την κυβέρνηση (32%).
Σημαντική είναι η ανησυχία και για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και μάλιστα σε μία περίοδο που ο Trump προσπαθεί να καταργήσει το σύστημα Obamacare, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Αμερικανοί δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι από τις προθέσεις του νέου προέδρου τους.



«Έχουμε μία εικόνα αναφορικά με το τι κάνει τους ανθρώπους να ανησυχούν», τονίζει ο Arthur Evans και προσθέτει «μπορεί τα επί μέρους στοιχεία να μην είναι σημαντικά, αλλά εάν «ενωθούν» τότε βλέπεις τη συνολική εικόνα».
Πάντως όσοι ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα είναι περισσότερο αγχωμένοι (ποσοστό 73%), σε σύγκριση με αυτούς που είναι ανεξάρτητοι (ποσοστό 59%) ή είναι Ρεπουμπλικάνοι (56%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης