Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street - Fed και φορολογική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street - Fed και φορολογική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο
Οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ότι νέος επικεφαλής της Fed θα είναι ο Jerome Powell
Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου προέδρου της Fed από τον Donald Trump αλλά και διευκρινίσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Κέρδη μόλις 0,02% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 23.439,12 μονάδων.
Αντίθετα πτωτικά κινείται τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq.
Πιο συγκεκριμένα απώλειες 0,04% σημειώνει ο S&P 500 στις 2.578,31 μονάδες, ενώ ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για την υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να υποχωρεί 0,26% στις 6.699,04 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του Donald Trump για το ποιος θα είναι ο διάδοχος της Janet Yellen στην προεδρία της Fed, από τις αρχές Φεβρουαρίου 2018, όταν και λήγει η θητεία της.
Παράλληλα το Κογκρέσο αναμένεται ότι θα δώσει στη δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Αναφορικά με τη Fed όλα συγκλίνουν ότι ο Trump θα προτείνει για πρόεδρό της τον Jerom Powell, ο οποίος, ήδη, συμμετέχει στη διοίκηση της τράπεζας και θεωρείται υπερασπιστής της ήπιας και όχι της επιθετικής νομισματικής πολιτικής.
«Ο Powell συγκαταλέγεται μεταξύ των «περιστεριών» (dovish).
Το ίδιο ισχύει και για τη Yellen.
Νομίζω ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει την επιλογή του Powell», υποστηρίζει ο Adam Sarhan, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας 50 Park Investments.
Όπως είναι φυσικό μέρος της προσοχής παραμένει στραμμένο και στην ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου, με την Apple να κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα, αν και ο τεχνολογικός όμιλος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά του μετά το κλείσιμο της Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης