Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποίηση στη Wall Street - Ράλι άνω του 4% για τη μετοχή της Apple

tags :
Σταθεροποίηση στη Wall Street - Ράλι άνω του 4% για τη μετοχή της Apple
Θετική η επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Η Apple αποτελεί το αστέρι στη σημερινή 3/11 συνεδρίαση της Wall Street, με τη μετοχή του ομίλου να ενισχύεται άνω του 4%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 900 δισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του ομίλου.
Αποτέλεσμα ο Nasdaq να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,14% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.723 μονάδων.
Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στους δύο άλλους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones, αν και ξεκίνησε τη συνεδρίαση κατακτώντας ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,02% στις 23.508 μονάδες.
Απώλειες 0,08% για τον S&P 500 στις 2.577 μονάδες.
Η Apple κατόρθωσε να «διαλύσει» τις εκτιμήσεις της Wall Street τόσο με τα οικονομικά μεγέθη για το δ’ τρίμηνο του έτους χρήσης 2016-17, όσο και με τις εκτιμήσεις της για το α’ τρίμηνο του νέου έτους χρήσης 2017-18, το οποίο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2017.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, φαίνεται ότι ικανοποιούν τους επενδυτές, αν και στηρίζουν όσους θεωρούν σίγουρη μία νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, η ανεργία υποχώρησε για τον Οκτώβριο 2017 στο 4,1% δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών.
Όμως η αμερικανική οικονομία κατόρθωσε να δημιουργήσει 261.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτίμησης των αναλυτών ότι θα έφθαναν στις 310.000 νέες θέσεις.
«Η αγορά θεωρεί ότι πρόκειται για μία θετική ανακοίνωση.
Υπάρχουν ακόμη ορισμένα δεδομένα που πρέπει να ομαλοποιηθούν, κάτι που μπορεί να συμβεί μόλις περάσει και η αρνητική επίδραση από τους τυφώνες που έπληξαν στις ΗΠΑ», εκτίμησε ο JJ Kinahan, επικεφαλής επενδύσεων στην TD Ameritrade.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης