Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία διαθέτει κονδύλι ύψους 400 εκατ. ευρώ για νέους δορυφόρους κατασκοπείας

Η Γερμανία διαθέτει κονδύλι ύψους 400 εκατ. ευρώ για νέους δορυφόρους κατασκοπείας
Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η Airbus και η εταιρεία η OHB υπέβαλαν χωριστές προσφορές για την κατασκευή του νέου δορυφορικού συστήματος "George"
Η γερμανική κυβέρνηση πιθανόν να διαθέσει κονδύλι ύψους 400 εκατ. ευρώ αυτό το μήνα για την κατασκευή τριών νέων δορυφόρων κατασκοπείας για την υπηρεσία πληροφοριών, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο ειδήσεων RND την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με πηγές, τα κονδύλια έχουν ήδη εγκριθεί από την επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag .
Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η Airbus και η εταιρεία η OHB υπέβαλαν χωριστές προσφορές για την κατασκευή του νέου δορυφορικού συστήματος "George".
Πιθανόν η Israel Aerospace Industries μπορεί επίσης να έχει υποβάλει προσφορά.
Οι νέοι δορυφόροι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό πληροφοριών  για να παρέχουν "γρήγορες, ανεξάρτητες αξιολογήσεις πληροφοριών και απειλών", αναφέρει το RND επικαλούμενο ένα έγγραφο της καγκελαρίας.
"Δεν χρειάζεται πλέον να εξαρτώνται από τρίτους για να παράγουν δεδομένα, ή να τα ζητούν από διεθνείς εταίρους", ανέφερε το RND.
Οι αυξανόμενες κρίσεις σε όλο τον κόσμο μπορεί να επηρεάσουν τη Γερμανία και οι " υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων περιμένουν άμεσες και έγκυρες πληροφορίες" από τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Κανένα σχόλιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο από την καγκελαρία ή από την υπηρεσία πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης