Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χαμηλή η ανάπτυξη της Βρετανικής οικονομίας το τελευταίο 3 μηνο λόγω Brexit

Reuters: Χαμηλή η ανάπτυξη της Βρετανικής οικονομίας το τελευταίο 3 μηνο λόγω Brexit
Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε μια δεκαετία για να αποτρέψει τον πληθωριστικό αντίκτυπο του Brexit
Σταθερή παρέμεινε το τελευταίο τρίμηνο η ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα στη Βρετανία μετά την μείωση που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα, την αύξηση του πληθωρισμού και φυσικά τις ανησυχίες των εταιρειών για το Brexit.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο μηνιαίος δείκτης παραγωγής που δημοσιοποίησε η Συνομοσπονδία Βιομηχανία που αφορά τους κατασκευαστές, τους εμπόρους λιανικής και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών παρέμεινε στο +11, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.
«Η ανάπτυξη στην οικονομία παρέμεινε σχετικά σταθερή, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν λίγο πιο αργός από τον αναμενόμενο, ιδιαίτερα για τους λιανοπωλητές και τους κατασκευαστές», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της CBI, Rain Newton-Smith.
Η οικονομία της Βρετανίας επιβραδύνθηκε απότομα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αν και το τρίτο τρίμηνο σημείωσε σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.
Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε μια δεκαετία για να αποτρέψει τον πληθωριστικό αντίκτυπο του Brexit, αν και όπως εκτιμά η οικονομία θα παραμείνει σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι προσδοκίες για την παραγωγή για τους επόμενους τρεις μήνες μειώθηκαν στο +12 από +18 το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης