Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθειες αναθέρμανσης των Γερμανοτουρκικών σχέσεων με τη συνάντηση Gabriel - Cavusoglu στην Αττάλεια

Προσπάθειες αναθέρμανσης των Γερμανοτουρκικών σχέσεων με τη συνάντηση Gabriel - Cavusoglu  στην Αττάλεια
Οι δύο άνδρες συζήτησαν «διμερείς σχέσεις, καθώς και δύσκολα θέματα και προσδοκίες και από τις δύο πλευρές»

Συνάντηση είχαν σήμερα (4/11/2017) οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Τουρκίας, Siegmar Gabriel  και Mevlut Cavusoglu αντίστοιχα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν «διμερείς σχέσεις, καθώς και δύσκολα θέματα και προσδοκίες και από τις δύο πλευρές» σε άτυπη συνάντηση στην τουρκική πόλη της Αττάλειας, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η συνάντηση ήρθε μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης ενός Γερμανού υπηκόου, που είχε κρατηθεί στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους, μειώνοντας τον αριθμό των ατόμων που εξακολουθούν να είναι στη φυλακή σε εννέα.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν σημαντικά τους προηγούμενους μήνες, αφού ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου  επιχείρηση καταστολής των πολιτικών του αντιπάλων μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.
Η Γερμανία έχει επικρίνει τις μαζικές συλλήψεις και αρνήθηκε να εκδώσει στρατιωτικούς, τους οποίους  η Τουρκία κατηγορεί ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα.
Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ένα καθοριστικό ζήτημα στις συνομιλίες για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνασπισμού υπό την καγκελάριο Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης