Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ευελπιστούμε όλες οι πλευρές να μειώσουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο

ΥΠΕΞ Κίνας: Ευελπιστούμε όλες οι πλευρές να μειώσουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο
Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Hua Chunying, αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα με αφορμή της δηλώσεις του ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe
Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να μειώσουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, μετά τις δηλώσεις του ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε κατάρριψη πυραύλων της Βόρειας Κορέας εφόσον χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Hua Chunying, «ελπίζουμε ότι όλες οι λέξεις και οι ενέργειες όλων των πλευρών θα βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων στην κορεατικής χερσόνησο», μία έκκληση την οποία το Πεκίνο έχει απευθύνει αρκετές φορές τόσο στις γειτονικές της χώρες που εμπλέκονται στη ζήτημα, όσο και στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας διατύπωσε τη θέση πως πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στη Βόρεια Κορέα, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι στηρίζει τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την αντιμετώπιση του βορειοκορεατικού προγράμματος.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Abe υποστήριξε πως συμφώνησε με τον Trump για τον μεγαλύτερο ρόλο που πρέπει να παίξει η Κίνα, με στόχο την εγκατάλειψη από την Β. Κορέα του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος που διαθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης