Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την τιμητική της η Γερμανία στα Paradise Papers – Siemens, Allianz και 1.000 φυσικά πρόσωπα

Την τιμητική της η Γερμανία στα Paradise Papers – Siemens, Allianz και 1.000 φυσικά πρόσωπα
Ανάμεσα τους και ο πρώην καγκελάριος Gerhard Schroder
Την τιμητική της έχει η Γερμανία στα Paradise Papers καθώς σε αυτά εμφανίζονται πολύ μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις και τουλάχιστον 1.000 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσα τους και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroder.
Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, στα Paradise Papers εμφανίζονται πολύ μεγάλες γερμανικές εταιρείες, όπως είναι η Sixt, τα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post), η αλυσίδα ξενοδοχείων Meininger, η Siemens, η ασφαλιστική εταιρεία Allianz, η φαρμακευτική εταιρεία Bayer και η Deutsche Bank.
Πάντως, όπως είναι και αναμενόμενο τα φώτα πέφτουν πάνω στον Schroeder, ο οποίος κατείχε υψηλή θέση σε μια εταιρεία offshore.
Ο Schroeder διετέλεσε το 2009 «ανεξάρτητος σύμβουλος» της ρωσοβρετανικής εταιρείας ενέργειας ΤΝΚ-BP.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, ο Schroeder αλλά και δυο άλλοι σύμβουλοι απευθύνθηκαν στο δικηγορικό γραφείο Appleby «για ορισμένα διαδικαστικά θέματα της εταιρείας σχετικά με το δίκαιο των Παρθένων Νήσων», αναφέρεται σε ένα email ενός Λονδρέζου δικηγόρου τον Οκτώβριο του 2011.
Εξαιτίας της διαμάχης με έναν άλλο πελάτη το δικηγορικό γραφείο Appleby δεν έδωσε τις συμβουλές.
Λίγο αργότερα, το Δεκέμβριο του 2011, ο Schroeder - ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος - παραιτήθηκε.
Το 2013 η σύμπραξη TNK-BP εξαγοράστηκε από τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft, στον οποίο ο Schroeder ανέλαβε ως επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης