Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί καθυστερεί ο σχηματισμός γερμανικής κυβέρνησης - Οι αλληλοκατηγορίες και τα αγκάθια

Γιατί καθυστερεί ο σχηματισμός γερμανικής κυβέρνησης - Οι αλληλοκατηγορίες και τα αγκάθια
Μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή και ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση τα εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Οι διαφορές για το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή αλλά και τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης είναι τα βασικά εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.
Διερευνητικές επαφές έχουν γίνει μεταξύ των Συντηρητικών της Angela Markel, των Πράσινων και του FDP αλλά τα τελευταία δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για έλλειψη προόδου.
Ειδικότερα, ενώ οι Πράσινοι επιθυμούν να δουν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030, ένα ανοιχτό σύστημα μετανάστευσης και περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το FDP θέλει αυστηρότερους ελέγχους στο μεταναστευτικό, απορρίπτει σχέδια για μεγαλύτερη οικονομική ολοκλήρωση στην ευρωζώνη και έχει πει ότι τα σύγχρονα εργοστάσια άνθρακα είναι «απαραίτητα για το άμεσο μέλλον».
Επίσης υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κομμάτων σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες και τη φορολογία, ενώ το μοναδικό πράγματα που φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων είναι δημόσιες δαπάνες, με όλα τα κόμματα να συμφωνούν ότι οι δαπάνες υποδομών πρέπει να αυξηθούν.
Ο επικεφαλής του Κόμματος των Πράσινων, Simone Peter, επικρίνει τη θέση του FDP σχετικά με την πολιτική για το κλίμα και τη μετανάστευση, σχολιάζοντας ότι το FDP «παίζει το παιχνίδι των εχθρών της κλιματικής αλλαγής» και ότι η σκληρή στάση τους όσον αφορά τη μετανάστευση είναι «λαϊκιστική συμπεριφορά».
Στον αντίποδα, ο επικεφαλής του FDP, Christian Lindner υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν βιαστικές διαπραγματεύσεις και τελικά να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που δεν είναι σταθερή και στην οποία υπάρχουν συνέχεια διαφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης