Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Η Ελλάδα δεν είναι «χαρούμενη» με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ισχυρίζεται πρώην πρωθυπουργός της χώρας

Express: Η Ελλάδα δεν είναι «χαρούμενη» με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ισχυρίζεται πρώην πρωθυπουργός της χώρας
Όταν βρίσκεστε σε διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται για να βγείτε από τη διαπραγμάτευση, είναι πολύ σημαντική διαδικασία
Η Ελλάδα δεν είναι χαρούμενη που η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρώπη, ισχυρίστηκε ο πρώην πρυθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Sky News, τις δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί η Express.
Πρώην Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι είναι «δυσαρεστημένος» που η Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέμεινε ότι η χώρα του είναι «δυσαρεστημένη» που «χάνει» τη Βρετανία μετά την ιστορική ψήφο του Brexit.
Μιλώντας στον Adam Boulton, ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι «σκεπτικός», σχετικά με ορισμένες από τις πολιτικές της ΕΕ και δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξουν.
Όμως, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στο Sky News, πως κατά τη γνώμη του είναι δύσκολο για μια χώρα να «το κάνει μόνη της» στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο.
"Εμείς στην Ελλάδα αποφασίσαμε να μείνουμε στην ΕΕ, δεν κινηθήκαμε προς ένα ανάλογο Brexit, θυσιάζοντας όμως πολλά.
Ο λόγος που το κάναμε είναι επειδή αισθανόμαστε, ότι κάποιος είναι πολύ ισχυρότερος μέσα στην Ένωση.
Όχι μόνο εντός Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Υπάρχουν πράγματα και πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση που με κάνουν σκεπτικό, αλλά ας τα αλλάξουμε, ας το κάνουμε προς το καλύτερο.
Πιστεύω λοιπόν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε αρκετά δυσαρεστημένοι που σας χάνουμε", ανέφερε.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας απηύθυνε έκκληση στη Μεγάλη Βρετανία, να διευκρινίσει τη θέση της, για να επιταχυνθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων.
"Βασικά θα έλεγα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να γνωρίζει τι θέλει.
Όταν βρίσκεστε σε διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται για να βγείτε από τη διαπραγμάτευση, είναι πολύ σημαντική διαδικασία.
Η αίσθηση μου είναι ότι τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα, γιατί ακόμα και η κυβέρνηση σας δείχνει να μην κατανοεί πλήρως αυτό που πραγματικά σημαίνει το Brexit.
Αυτό, βέβαια, δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση και για τις δύο πλευρές", κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η Βρετανία δήλωσε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για δύο από τα τρία βασικά ζητήματα της ΕΕ, πριν να ξεκινήσουν οι μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk έδωσε το πράσινο φως στην ΕΕ να ξεκινήσει την προετοιμασία για τις μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο 2017, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Δεκέμβριο.
Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας για το Brexit, θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για τον έκτος γύρο συνομιλιών.
Ο κύριος διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Michel Barnier επανέλαβε ότι "πρέπει να υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος", προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης