Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ενισχύει την άμυνά της σε συνεργασία με τη Γαλλία και την Ιταλία

Η Τουρκία ενισχύει την άμυνά της σε συνεργασία με τη Γαλλία και την Ιταλία
Η Τουρκία, η Γαλλία και η Ιταλία θα ενισχύσουν τη συνεργασία για την από κοινού παραγωγή στρατιωτικών ηλεκτρονικών συστημάτων, λογισμικού και συστημάτων προσομοίωσης και εξοπλισμού πολέμου
Η Τουρκία υπέγραψε επιστολή πρόθεσης με τη Γαλλία και την Ιταλία την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 για την ενίσχυση της συνεργασίας σε κοινά αμυντικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αντιαεροπορίας και πυραυλικής άμυνας, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Ως πρώτο βήμα, η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία EUROSAM και οι τουρκικές εταιρείες θα εξετάσουν ένα σύστημα βασισμένο στο σύστημα πυραύλων SAMP-T που παράγει η EUROSAM και θα καθορίσουν τις κοινές ανάγκες των τριών χωρών, ανέφεραν οι πηγές.
Η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-400, μια απόφαση που θεωρήθηκε από ορισμένες χώρες-μέλη ως απόρριψη της συμμαχίας, λόγω της έντασης με τη Μόσχα για την Ουκρανία και τη Συρία.
Η ρωσική συμφωνία εγείρει επίσης ανησυχίες, επειδή τα όπλα δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην άμυνα του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την κοινοπραξία EUROSAM και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε τον Οκτώβριο 2017, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, του είπε ότι η Άγκυρα συζητά για την αγορά συστημάτων αεράμυνας από τη Γαλλία και την Ιταλία, μαζί με τους πυραύλους S-400.
Οι πηγές του υπουργείου άμυνας ανέφεραν ότι η Τουρκία, η Γαλλία και η Ιταλία θα ενισχύσουν τη συνεργασία για την από κοινού παραγωγή στρατιωτικών ηλεκτρονικών συστημάτων, λογισμικού και συστημάτων προσομοίωσης και εξοπλισμού πολέμου, καθώς και συστημάτων αντιαεροπορίας και πυραυλικής άμυνας.
Η επιστολή πρόθεσης υπογράφηκε στις Βρυξέλλες, όπου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Nurettin Canikli παρέστη σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης