Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα καταγγέλλει στον ΟΗΕ ότι οι κυρώσεις σε βάρος της πλήττουν τις γυναίκες και τα παιδιά

Η Β. Κορέα καταγγέλλει στον ΟΗΕ ότι οι κυρώσεις σε βάρος της πλήττουν τις γυναίκες και τα παιδιά
Τέτοιες κυρώσεις κατά της ανθρωπότητας  απειλούν την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και ακόμη και το δικαίωμα επιβίωσης των παιδιών
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 ότι εργάζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων, όμως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις επιβαρύνουν τις ευάλωτες οικογένειες.
Ο Han Tae Song, πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, παρότρυνε επίσης τη Νότια Κορέα να επιστρέψει 12 σερβιτόρες που "απήχθηκαν" ενώ εργάζονταν στην Κίνα τον Απρίλιο του 2016, αποκαλώντας το "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".
Η Σεούλ δήλωσε ότι οι 12 γυναίκες και ένας άνδρας είχαν επιλέξει να αυτομολήσουν στο στη Νότια Κορέα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trumpέφτασε νωρίτερα στην Κίνα ζητώντας βοήθεια για να αναχαιτίσει τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας στον ηγέτη του απομονωμένου κράτους ότι έβαλε τη χώρα του σε σοβαρό κίνδυνο με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
"Οι ΗΠΑ και άλλες εχθρικές δυνάμεις εμποδίζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας με κάθε δυνατό τρόπο, καταφεύγοντας σε φαύλους τρόπους και μέσα κάθε είδους στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν τις ιδέες και το σύστημα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας" δήλωσε ο Han στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών.
Η Ουάσινγκτον, δήλωσε, είχε «χειριστεί» ψηφίσματα για κυρώσεις κατά της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που παραβίασε την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας και τα δικαιώματα στην ύπαρξη και την ανάπτυξη, ανέφερε.
"Λόγω αυτών των απάνθρωπων οικονομικών κυρώσεων, ευάλωτες ομάδες όπως γυναίκες και παιδιά γίνονται ... θύματα".
"Τέτοιες κυρώσεις κατά της ανθρωπότητας που εμποδίζουν ακόμη και την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού και των φαρμάκων για την υγεία των μητέρων και των παιδιών και τα βασικά αγαθά για την καθημερινή ζωή, ακόμη και παιδικά ποδήλατα, απειλούν την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών μας και ακόμη και το δικαίωμα επιβίωσης των παιδιών . "
Η Νότια Κορέα επέβαλε μονομερείς κυρώσεις σε 18 Βορειοκορεάτες τη Δευτέρα, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των 18 και της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την εξουδετέρωση των παράνομων ταμειακών ροών της Πιονγιάνγκ.
Η Ιαπωνία δήλωσε την Τρίτη ότι θα επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη απειλή που θέτουν τα πυραυλικά και πυρηνικά της προγράμματα.
Η επιτροπή του ΠΗΕ, η οποία απαρτίζεται από 23 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, εξέτασε την υπόθεση της Βόρειας Κορέας στο πλαίσιο μιας τακτικής αναθεώρησης.
Τα συμπεράσματά της πρόκειται να εκδοθούν στις 17 Νοεμβρίου 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης