Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2017

Κίνα: Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2017
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%
Σε υψηλά εννέα μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός καταναλωτών στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2017, καθώς οι μικρότερες μειώσεις στις τιμές των τροφίμων επιβάρυναν σε μικρότερο βαθμό τον συνολικό πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας ενισχύθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 1,6%.
Οι τιμές των τροφίμων υποχώρησαν κατά 0,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, καταγράφοντας πτώση για ένατο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι τιμές των μη τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα για τον ετήσιο πληθωρισμό ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 1,8%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%, έναντι ανόδου 0,5% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά την ετήσια ανάπτυξη στις τιμές παραγωγού, ο σχερτικός δείκτης σκαρφάλωσε στο 6,9%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης