Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Μama Merkel, open the doors - Πορείες διαμαρτυρίας για την επανένωση των προσφυγικών οικογενειών

Die Welt: Μama Merkel, open the doors - Πορείες διαμαρτυρίας για την επανένωση των προσφυγικών οικογενειών
Ζητούν από την Ελλάδα και τη Γερμανία να σεβαστούν το ανώτατο χρονικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων» αναφέρει η εφημερίδα
Στην πορεία διαμαρτυρίας περίπου 150 ατόμων μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα για την επανένωση των προσφυγικών οικογενειών αναφέρεται η Die Welt.
«Φώναζαν τα συνθήματα: Deutschland, Germany! και Mama Merkel, open the doors!
Στην πορεία συμμετείχαν 14 πρόσφυγες από τη Συρία μαζί με ακτιβιστές και μέλη οργανώσεων που συνδράμουν στο προσφυγικό.
Ειδικότερα οι 14 πρόσφυγες (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν περιμένουν εδώ πάνω από ένα χρόνο να συναντήσουν ξανά τα μέλη των οικογενειών τους, άρχισαν στις αρχές Νοεμβρίου απεργία πείνας.
Ζητούν από την Ελλάδα και τη Γερμανία να σεβαστούν το ανώτατο χρονικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων» αναφέρει η εφημερίδα.
«Έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα αλλά περιμένουμε πάνω από ένα χρόνο», ανέφερε στη Welt μια νεαρή γυναίκα από τη Συρία, ενώ μια άλλη περιμένει ήδη 19 μήνες για να πάει στη χώρα που βρίσκεται ήδη ο σύζυγός της, τη Γερμανία.
Η Welt αναφέρεται επίσης σε στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με την οποία, στην Ελλάδα βρίσκονται προς το παρόν συνολικά περίπου 60.000 πρόσφυγες υπό άθλιες συνθήκες.
Σύμφωνα με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχωρά πολύ αργά, ενώ οι υγειονομικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι κακές και η ασφάλεια των ανθρώπων καθόλου δεδομένη.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, και άλλες ΜΚΟ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω του δύσκολου χειμώνα.
Τέλος η Welt αναφέρεται και στην παράλληλη πορεία διαμαρτυρίας 40 ανθρώπων χθες έξω από το γερμανικό υπ. Εσωτερικών στο Βερολίνο.
Αίτημα και εδώ ήταν η άμεση οικογενειακή επανένωση των προσφυγικών οικογενειών και σύνθημα: «Οικογενειακή ζωή για όλους!».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης