Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι από 450 οι νεκροί από τα 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράν - Ιράκ - 7.000 οι τραυματίες

tags :
Περισσότεροι από 450 οι νεκροί από τα 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράν - Ιράκ - 7.000 οι τραυματίες
Ο φονικότερος σεισμός τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στη χώρα
(upd2) Αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ που χτύπησε χθες το βράδυ (12/11) την περιοχή στα σύνορα Ιράν – Ιράκ - τον φονικότερο σεισμό τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στη χώρα - με τα σωστικά συνεργεία στη χώρα να δίνουν πραγματικά μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια.
Σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό, οι νεκροί είναι πάνω από 450 και οι τραυματίες περισσότεροι από 7.000, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο, μόλις τα συνεργεία διάσωσης καταφέρουν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές, δεδομένου ότι λόγω της σεισμικής δόνησης πολλά χωριά στο δυτικό Ιράν έχουν «κοπεί» από την υπόλοιπη χώρα λόγω κατολισθήσεων.
Όπως αναφέρεται , η σεισμική δόνηση έπληξε το βορειοανατολικό Ιράκ και γειτονικές περιοχές στο Ιράν και στην Τουρκία, αν και περισσότερο φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο το Ιράν, και ιδίως η επαρχία Κερμανσάχ, που γειτονεύει με το Ιράκ και που κήρυξε ήδη τριήμερο πένθος.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα στη Βαγδάτη και για περισσότερο σε άλλες επαρχίες του Ιράκ, ενώ έγινε αισθητή και στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2003, μια ισχυρή σεισμική δόνηση είχε ισοπεδώσει την πόλη Μπαμ του Ιράν, στην επαρχία Κερμάν.
Τουλάχιστον 31.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.
Το επίκεντρο του σεισμού των 7,3 βαθμών εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων βόρεια του Σαρ-ε-Πολ-ε-Ζαχάμπ, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο.
Μόνο στην πόλη αυτή των 85.000 κατοίκων έχουν αναφερθεί 280 νεκροί.
Το μεγαλύτερο νοσοκομείο και τα μισά σχολεία της περιφέρειας έχουν υποστεί ζημιές.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αρχές έχουν στείλει στην περιοχή 22.000 σκηνές, 52.000 κουβέρτες, 17 τόνους ρύζι και περισσότερα από 200.000 μπουκάλια νερό.



Πρώτη ενημέρωση: 08:25, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης