Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τη Wall, παρά τα αποθαρρυντικά μάκρο - Ανοδικά οι πρώτες ύλες

tags :
Κέρδη για τη Wall, παρά τα αποθαρρυντικά μάκρο - Ανοδικά οι πρώτες ύλες
Με κέρδη τερμάτισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες, με φόντο την άνοδο στον κλάδο των πρώτων υλών. Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄ 3μηνου από την JP Morgan....
O Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, έκλεισε στις 12.471 (+0,17%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.725 (+0,51%), ενώ ο S&P 500, δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, τερμάτισε στις 1.295 μονάδες (+0,23%)
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ τερμάτισε στα 1,79 δολάρια, με κέρδη 6,55%, με υψηλό ημέρας στα 1,81 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,75 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, στα 86 δισ. δολάρια διαμορφώθηκε το αμερικανικό έλλειμμα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών, πιέζοντας το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στο α΄ 6μηνο του δημοσιονομικού έτους 2012 στα 322 δισ. δολάρια
Τα έσοδα το Δεκέμβριο διαμορφώθηκαν στα 240 δισ. δολ., σε σχέση με τα έξοδα τα οποία άγγιξαν τα 326 δισ. δολ.
Σε ετήσια βάση το αμερικανικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 47 δισ. ευρώ, σε σχέση με το α΄ 3μηνο του 2011.
Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 24 χιλ. στις 399.000.
Οι λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ ήταν κατά 6,5% αυξημένες σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010.
Τέλος, αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν το Νοέμβριο τα επιχειρηματικά αποθέματα στις ΗΠΑ, καθώς ενισχύθηκαν κατά 0,3%.

Την αύξηση του debt ceiling ζήτησε από το Κογρέσο ο Οbama

Σήμερα τελικά ζήτησε από το Κογκρέσο την αύξηση του debt ceiling (όριο χρέους) κατά 1,2 τρισ. δολάρια ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press. Τώρα το όριο χρέους βρίσκεται στα 15,2 τρισ.
"Θα γίνει πολύ άμεσα", τόνιζε νωρίτερα ο Jay Carney, εκπρόσωπος του Obama, σε συνάντευξη Τύπου του.
Σημειώνεται πάντως οτι είναι απίθανο το Κογκρέσο να μπλοκάρει την αναμενόμενη αύξηση του debt ceiling κατά 1,2 τρισ., γεγονός που εξασφαλίζει ότι το όριο χρέους δεν θα ξεπεραστεί ως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Πάντως σε περίπτωση οποιασδήποτε ένστασης έχει 15 μέρες για να την υποβάλει.
Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ψηφίσει για την  έγκριση της αύξησης του ορίου στις 18/01.

Moody's: Πάνω από το 8% η ανεργία στις ΗΠΑ το 2012

Πάνω από το 8% αναμένεται να παραμείνει η ανεργία στις ΗΠΑ το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, Moody's Investors.
O οίκος σχολίασε ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μετριοπαθείς ρυθμούς, αλλά κάθε μήνα θα προσθέτει περί τις 200 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.
Ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's τόνισε ότι το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ φέτος θα αυξηθεί κατά 2,6%.
Πάντως, υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ αναμένεται να αποτελέσει τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη.

ΗΠΑ: Άντληση 13 δις δολαρίων από δημοπρασία 30ετών ομολόγων

Σε δημοπρασία 30ετών ομολόγων, συνολικής αξίας 13 δις δολαριών, προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία έφτασε στο 2,985%, ενώ οι εκτιμήσεις την τοποθετούσαν στο 2,953%.
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,60 φορές, ενώ κατά μέσο όρο σε δημοπρασίες 3ετών ομολόγων άγγιξε τις 2,66 φορές.
Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 31,9%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 28,00%.

Διαβεβαιώσεις ότι οι κανόνες για τις τράπεζες είναι ορθοί, ζητά το αμερικανικό επιμελητήριο
Διαβεβαιώσεις ότι οι νέοι κανόνες για τις αμερικανικές τράπεζες είναι ορθοί ζητά το αμερικανικό επιμελητήριο.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του επιμελητηρίου Thomas Donohue, οι νέοι κανόνες που έχουν ληφθεί για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ πρέπει να αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν πράξει το σωστό.
Ο Donohue μεταξύ άλλων αναφέρεται στη νομοθεσία που συνδέεται με την αγορά παραγώγων, με τον κανόνα Volcker, καθώς και με πιθανές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των funds.

Geithner: H Kίνα μπορεί να στραφεί γρηγορότερα σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο
H Κίνα έχει τις δυνατότητες για να στραφεί γρηγορότερα σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο, με γνώμονα την εγχώρια κατανάλωση και όχι μόνο τις εξαγωγές, τόνισε ο Αμερικανός Υπ. Οικονομικών, Timothy Geithner.
"Κατά κάποιο τροπο, τα γεγονότα της τελευταίας τετραετίας -παγκόσμια κρίση και σημαντική εξωτερική ζήτηση στην Κίνα-  έχουν υπογραμμίσει την επιτακτική ανάγκη της Κίνας να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Geithner σε συνέντευξη στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι NHK. "Η συναλλαγματική ισοτιμία είναι μόνο ένα μέρος αυτής της πορείας", επισήμανε.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια ταξιδιού του Αμερικάνου ΥΠΟΙΚ σε Πεκίνο και Τόκιο.
Για την Ευρώπη, ο ίδιος τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο για την αναχαίτιση της κρίσης. "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα προπορεύεται και ο κόσμος θα μπορεί να τη στηρίξει".

EIA: Μείωση των αποθεμάτων σε φυσικό αέριο κατά 95 δισ. κυβικά πόδια

Νέες απώλειες κατέγραψαν τα αμερικανικά αποθέματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε φυσικό αέριο την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας, την ΕΙΑ.
Πιο αναλυτικά, η έκθεση της ΕΙΑ ανέδειξε μείωση των αποθεμάτων σε φυσικό αέριο κατά 95 δισ. κυβικά πόδια, ενόσω οι αναλυτές ανέμεναν μείωση περί τα 86-90 δισ. κυβ. πόδια. Το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου διαπραγματεύεται με διευρυμένες απώλειες κοντά στο 3%.

Υποβαθμίζει σε underperform την HSBC η Bank of America/ Merrill Lynch
Σε underperform από neutral προηγουμένως υποβάθμισε τη σύσταση της HSBC Holdings η Bank of America Merrill Lynch, μειώνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο σε 490 πέννες από 540 πέννες.
Η HSBC συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις στα έσοδα της, οι οποίες θα αναδειχθούν ακόμη πιο έντονες μέσα στο 2012, αναφέρουν οι αναλυτές της BofA. Επιπλέον, επισήμαναν ότι οι κίνδυνοι από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα είναι μεγάλοι, αφού η τράπεζα είναι σημαντικά εκτεθειμένη στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης