Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο για την «Πράσινη Ενέργεια» στην Κίνα

Σημαντική παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο για την «Πράσινη Ενέργεια» στην Κίνα
Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό και το επιχειρηματικό δαιμόνιο να δημιουργούμε
Πολύ σημαντική κρίνεται η παρουσία της Ελλάδας στο «Διεθνές Συνέδριο για την Πράσινη Παραγωγή & Κατανάλωση 2017», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Shaoxing στην Κίνα.
Στο διήμερο αυτό διεθνές συνέδριο συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι της κινέζικης κυβέρνησης, του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφοριών Τεχνολογίας της Κίνας, του εθνικού ινστιτούτου για την τυποποίηση (CNIS), της γενικής διεύθυνσης Ελέγχου Ποιότητας, Επιθεώρησης της Κίνας, καθώς και πλήθος εταιρειών.
Από τη χώρα μας, μεταξύ των 25 συμμετεχουσών χωρών (Ολλανδία-Γερμανία-Δανία-Μαρόκο-Ιαπωνία-ΗΠΑ-Γαλλία-Τυνησία-ΗΑΕ-Αίγυπτος-Μογγολία κ.ά.), συμμετείχε ο Δημήτρης Μούρσας, ο οποίος παρουσίασε εκ μέρους του εθνικού φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ (MIRTEC) Α.Ε., σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, βέλτιστες πρακτικές (best practices) της Ελλάδας και της ΕΕ στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.
Επίσης, μίλησε για το ερευνητικό έργο ROLINCAP που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσια του HORIZON 2020 και στο οποίο συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα, ινστιτούτα και οργανισμοί από χώρες όπως η Σουηδία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία.
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέδειξε ότι η περιβαλλοντικά αειφόρα παραγωγή ενέργειας δεν είναι μόνο δείγμα υπευθυνότητας μιας μεγάλης οικονομικής δύναμης όπως η Κίνα, αλλά και αναγκαία συνθήκη για μετασχηματισμό της κινέζικης οικονομίας με μεταρρυθμίσεις στην πλευρά της προσφοράς, στο πλαίσιο του 13ου πενταετούς κυβερνητικού προγράμματος και του οράματος του Προέδρου της Κίνας, για πράσινη ανάπτυξη «Made in China 2025».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί οι Κινέζοι να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, ο κ. Μούρσας απάντησε:
«Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό και το επιχειρηματικό δαιμόνιο να δημιουργούμε.
Αυτό παρουσιάσαμε σήμερα με το καινοτόμο παράδειγμα του "ROLINCAP Project".
Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με κινεζικά ινστιτούτα και οργανισμούς και μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τομέα της πράσινης παραγωγής και ανάπτυξης».
Καταληκτικά, επισήμανε πως «η Ελλάδα μπορεί να εξάγει τεχνολογία και όχι μόνο μυαλά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης