Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2017

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε υψηλά πεντέμισι ετών παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, αποτυγχάνοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις τόσο των αναλυτών όσο και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας για περαιτέρω άνοδο.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 3% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός να ενισχυθεί περαιτέρω στο 3,1%.
Παράλληλα, η Bank of England, μετά την αύξηση των επιτοκίων που πραγματοποίησε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, εκτιμήσε ότι ο πληθωρισμός θα σκαρφάλωνε στο 3,2% τον Οκτώβριο, προτού αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί κοντά στο 2% σε διάστημα τριών ετών.
Σύμφωνα με την ONS, καθοριστικό ρόλο στα σχετικά αποτελέσματα διαδραμάτισε το γεγονός ότι η πτώση στις τιμές των καυσίμων αντιστάθμισε το υψηλότερο κόστος των τροφίμων.
Σε ότι αφροά τον πληθωρισμό στις τιμές λιανικής, ο οποίος χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των πληρωμών κρατικών ομολόγων και πολλών εργατικών συμβάσεων, αυτός σκαρφάλωσε σε υψηλα έξι ετών, και συγκεκριμένα στο 4%, λίγες μέρες πριν ανακοίνωσει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, τον ετήσιο προϋπολιγισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης