Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον χρυσό στρέφονται οι Τούρκοι - Η κεντρική τράπεζα αύξησε τις αγορές κατά 30,4 τόνους το γ' 3μηνο του 2017

Στον χρυσό στρέφονται οι Τούρκοι - Η κεντρική τράπεζα αύξησε τις αγορές κατά 30,4 τόνους το γ' 3μηνο του 2017
Η Τουρκία αγοράζει χρυσό λόγω των αυξανόμενων εντάσεων με τους παραδοσιακούς δυτικούς συμμάχους
Αφού ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έγινε «σουλτάνος για μια ζωή», οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια δραματική αλλαγή δίνοντας στον χρυσό τη μεγαλύτερη αξία των τελευταίων 12 μηνών.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αγορές ράβδων και νομισμάτων, ένα μέτρο της ζήτησης επενδύσεων ήταν -από τις αρχές του έτους- 47 μετρικοί τόνοι, έναντι 14,8 που ήταν την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν (2016).
«Η αδύναμη λίρα αλλά και οι φιλικές προς το χρυσό δηλώσεις του Erdogan τον Νοέμβριο του περασμένου έτους συνέχισαν να προσφέρουν στήριξη στην αγορά» αναφέρεται σε ανάλυση του World Gold Council.




Αλλά χρυσό δεν αγοράζει μόνο ο μέσος Τούρκος.
Αντιθέτως, η τουρκική κεντρική τράπεζα αγοράζει χρυσό, αυξάνοντας τις αγορές κατά 30,4 τόνους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.



Ενώ η κεντρική τράπεζα παρουσίασε μια καλή παλιομοδίτικη πολιτική διαφοροποίησης, ορισμένοι αναλυτές εκτίμησαν ότι η χώρα αγοράζει χρυσό λόγω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας και των παραδοσιακών δυτικών συμμάχων.
Ένα χρόνο πριν, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι προτιμούν να αγοράσουν χρυσό ως μέσο αποταμίευσης και ζήτησε από την κεντρική τράπεζα να στηρίξει αυτήν την πολιτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης