Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2017

ΗΠΑ: Στο 1,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2017
Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2017, προσφέροντας έναν σχετικό καθησυχασμό στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η οποία ανησυχεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα για τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμός.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά +0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο 1,8%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, εφόσον συμπεριληφθούν οι ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και καυσίμων, ο ετήσιος πληθωρισμός κατέγραψε επιβράδυνση στο 2% για τον ίδιο μήνα, έναντι 2,2% τον Σεπτέμβριο.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική επιβράδυνση διαδραμάτισαν οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες υποχώρησαν κατά -2,4% έναντι αύξησης +13,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές στα τρόφιμα παρέμειναν αμετάβλητες, μετά την οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης βασικού πληθωρισμού βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πρόθεση της Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης