Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ζητάει πληροφορίες από τις ΗΠΑ για τον Τούρκο φυλακισμένο έμπορο χρυσού

Τουρκία: Ζητάει πληροφορίες από τις ΗΠΑ για τον Τούρκο φυλακισμένο έμπορο χρυσού
Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπήρξε έντονος σκεπτικισμός, όταν η ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Γραφείου των Φυλακών των ΗΠΑ έδειξε ότι ο Zarrab απελευθερώθηκε από τη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου 2017
Η Τουρκία απέστειλε σημείωμα στις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση του εμπόρου χρυσού Reza Zarrab, που κρατείται στις ΗΠΑ αναμένοντας τη δίκη για παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ προς το Ιράν, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.
"Μετά τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον Reza Zarrab, η πρεσβεία της Ουάσινγκτον ζήτησε επισήμως πληροφορίες από τις αρχές των ΗΠΑ και δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση", ανέφερε το γραφείο του εκπροσώπου του υπουργείου. "Θα επανέλθουμε στο ζήτημα."
Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπήρξε έντονος σκεπτικισμός, όταν η ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Γραφείου των Φυλακών των ΗΠΑ έδειξε ότι ο Zarrab απελευθερώθηκε από τη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου 2017.
Εντούτοις, ένας εκπρόσωπος του εν ενεργεία εισαγγελέα Joon Kim στο Μανχάταν, δήλωσε τη Δευτέρα 15 ότι ο Zarrab παρέμεινε υπό ομοσπονδιακή επιμέλεια.
"Οι πληροφορίες για τον Zarrab δεν είναι πραγματικές", ανέφερε η δικηγόρος του Zarrab, στην εφημερίδα Hurriyet την Τετάρτη.
"Μπορεί να είχε μετακινηθεί σε διαφορετικές φυλακές.
Δεν έχουμε ενημερωθεί σε πέντε ημέρες και δεν μπορούμε να λάβουμε οποιαδήποτε πληροφορία. "
Ο Zarrab έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος για τις κατηγορίες περί παραβίασης των κυρώσεων.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ έχουν "δευτερεύοντα κίνητρα" στην υπόθεση, έχοντας συμπεριλάβει αναφορές για αυτόν και τη σύζυγό του στα δικαστικά έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης