Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στενεύουν τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης – Ορατό και το σενάριο νέας προσφυγής στις κάλπες

Γερμανία: Στενεύουν τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης – Ορατό και το σενάριο νέας προσφυγής στις κάλπες
Νέες κρίσιμες διαπραγματεύσεις Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων σήμερα για το εάν θα υπάρξει κυβερνητικός συνασπισμός
Επικίνδυνα στενεύουν τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία καθώς νέες διερευνητικές επαφές θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στις σημερινές συνομιλίες θα κριθεί για το εάν υπάρχει μέλλον για τον κυβερνητικό συνασπισμό των τριών κομμάτων.
Όπως αναφέρεται τα κόμματα που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις έχουν θέσει ως στόχο να υπάρξει καταληκτική συμφωνία ή κατάρρευση των όποιων συνομιλιών έως αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εέχρι στιγμής έχει σημειωθεί πρόοδος ή ακόμη και συμφωνία στα πεδία της εσωτερικής, οικογενειακής και αγροτικής πολιτικής όπως και στο θέμα της περίθαλψης ηλικιωμένων.
Σε μια σειρά άλλων θεμάτων, όμως, οι συνομιλίες σκοντάφτουν, για παράδειγμα σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του κλίματος, τις μεταφορές, την ΕΕ και την Ευρωζώνη και προπαντός τη μετανάστευση.
Oι διαφορές ανάμεσα στους Πράσινους και στους Φιλελεύθερους και Χριστιανοκοινωνιστές στο μεταναστευτικό/προσφυγικό θέμα αφορούν στην καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία ετησίως όπως και το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
Σε αντίθεση με τους Bαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές και τους Φιλελεύθερους που επιμένουν σε μια σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, οι Πράσινοι εξεδήλωσαν την πρόθεση για συμβιβασμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά την παράτυπη μετανάστευση.
Οι συνομιλίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα το απόγευμα και να διαρκέσουν έως τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Αν και αυτήν την φορά δεν υπάρξει συμφωνία, τότε επανέρχεται στο προσκήνιο ακόμα και το σενάριο νέας προσφυγής στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης