Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καμία συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης – Παρατείνονται οι συνομιλίες

Γερμανία: Καμία συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης – Παρατείνονται οι συνομιλίες
Θα διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο
Στον αέρα παραμένει ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία καθώς δεν υπήρξε «λευκός καπνός» ούτε κατά τις χθεσινές συνομιλίες ανάμεσα στους εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελεύθερων.
Σημειώνεται πως η καγκελάριος Merkel είχε θέσει την 16η Νοεμβρίου ως την απώτερη ημερομηνία, κατά την οποία τα τρία εμπλεκόμενα κόμματα θα έπρεπε να έχουν καταλήξει στο εάν μπορούν να συμφωνήσουν για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι τελικά η καγκελάριος συναίνεσε οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν, την ώρα που από το στρατόπεδο των Φιλελεύθερων διαμηνύεται πως είναι πολύ πιθανό οι συνομιλίες, οι οποίες θα ξαναρχίσουν σήμερα στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), να διαρκέσουν καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Εάν κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών δεν υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, τότε το σενάριο προκήρυξης νέων εκλογών έρχεται πλέον πολύ κοντά.
Οι εκπρόσωποι των Φιλελεύθερων υποστήριξαν πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές διαφορές σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως είναι η μετανάστευση, το κλίμα και η οικονομική πολιτική, κάτι που άλλωστε είχε διατυπώσει και η Merkel πριν από την έναρξη των χθεσινών συνομιλιών, κάνοντας λόγο για μεγάλες διαφορές.
Η καγκελάριος αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις τα ξημερώματα χωρίς να κάνει καμία δήλωση, αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι άφησαν σημάδια αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι έγιναν βήματα μπροστά και ότι οι υπάρχουσες διαφορές μπορούν να ξεπεραστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης