Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Η επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές εναπόκειται στην επίλυση της κρίσης χρέους"

tags :
Την  άποψη ότι η επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές για δανεισμό εναπόκειται στην επίλυση της κρίσης χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής της ιρλανδικής υπηρεσίας διαχείρισης χρέους John Corrigan.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η Ιρλανδία έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει συμφωνηθεί, αλλά η επίλυση της ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης χρέους παραμένει μείζονος σημασίας για την επιστροφή της χώρας στις αγορές.
Χθες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Enda Kenny, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες ότι η Ιρλανδία θα χρειαστεί και νέο - δεύτερο - πακέτο διάσωσης
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα η δήλωση του W. Buiter, επικεφαλής οικονομολόγου της Citigroup, ότι η Ιρλανδία θα χρειαστεί πρόσθετη οικονομική στήριξη ήταν εκείνη που πυροδότησε τις φήμες για ανάγκη δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας.
Σύμφωνα με τον Kenny, στόχος της Ιρλανδίας είναι η επιστροφή στις αγορές για δανεισμό έως τα τέλη του 2013, ένας στόχος που έχει μάλιστα θεωρηθεί εφικτός και από την πλευρά της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης