Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πιέσεις το πετρέλαιο λόγω αμφιβολιών για συμφωνία ΟΠΕΚ - Απώλειες -1,37% για το Brent

Υπό πιέσεις το πετρέλαιο λόγω αμφιβολιών για συμφωνία ΟΠΕΚ - Απώλειες -1,37% για το Brent
Σημαντικές πιέσεις δέχεται εδώ και λίγες ώρες το πετρέλαιο, διευρύνοντας περαιτέρω τις απώλειες που κατέγραψε κατά την έναρξη της ημέρας, καθώς οι επενδυτές διατηρούν έντονες αμφιβολίες αναφορικά με την πλήρη συναίνεση των μελών του ΟΠΕΚ αναφορικά με την επέκταση της συμφωνίας.
Ειδικότερα, περί τις 3:05 μ.μ. το Brent καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό υποχωρεί κατά -1,02% στα 56,13 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά το γεγονός ότι η πλευρά το ΟΠΕΚ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία για επέκταση των περικοπών μετά τον Μάρτιο του 2018, τίθεται υπό αμφισβήτηση το αν θα υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών, με τον υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei να αποκλείει μέχρι στιγμής το σχετικό ενδεχόμενο.
Επιπλέον, η επέκταση της συμφωνίας θα εξαιρεί και πάλι το Ιράν, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, στην προσπάθεια της Τεχεράνης να επιστρέψει στα παλιότερα επίπεδα παραγωγής της.
Μέχρι στγιμής, ο ΟΠΕΚ έχει επιτρέψει στην Τεχεράνη να αυξήσει ελαφρώς την παραγωγή της, ώστε να ανακτείσει το μερίδιο της αγοράς που χάθηκε από τις κυρώσεις της Δύσεις, οι οποίες πλέον έχουν αρθεί.
Παράλληλα, εκτός συμφωνίας έως έναν βαθμό έχουν τεθεί και η Λιβύη με τη Νιγηρία, καθώς οι πετρελαϊκές τους βιομηχανίες ανακάμπτουν μετά από χρόνια αναταραχών.
«Εάν παραταθεί η περικοπή της παραγωγής, θα επεκταθεί και η απαλλαγή για το Ιράν», πρόσθεσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, ο οποίος ωστόσο δεν προσδιόρισε το όριο παραγωγής που θα έχει η Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης