Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφαρμογή για κινητές συσκευές επιτρέπει απλές εμπορικές συναλλαγές… με χρυσό!

tags :
Εφαρμογή για κινητές συσκευές επιτρέπει απλές εμπορικές συναλλαγές… με χρυσό!
Κατά τους επόμενους μήνες, η Glint θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να κατέχουν και να ξοδεύουν κεφάλαια σε διάφορα νομίσματα
Μια εφαρμογή ηλεκτρονικής πληρωμής που επιτρέπει στους ανθρώπους να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες σε χρυσό, ξεκίνησε από την εταιρία fintech Glint.
Η εφαρμογή που ονομάζεται επίσης Glint, κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν μια χρεωστική κάρτα Mastercard στο τηλέφωνό τους, η οποία στη συνέχεια τους επιτρέπει να αγοράσουν χρυσό που είναι αποθηκευμένος σε ελβετική τράπεζα.
Ο Jason Cozens, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών και η κατάρρευση ορισμένων τραπεζών, έχουν κάνει πολλούς να συνειδητοποιήσουν ότι οι παραδοσιακοί λογαριασμοί δεν αποτελούν πλέον επιλογή χωρίς ρίσκο.
"Μετά την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η αγοραστική δύναμη των χρημάτων τους δεν είναι ασφαλής", ανέφερε.
Στην ιστοσελίδα της, η Glint λέει ότι όταν ένα νόμισμα ή χρυσός συνδέεται με μία Mastercard, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν "οτιδήποτε από έναν καφέ μέχρι ένα αυτοκίνητο".
Η εταιρεία προσθέτει ότι οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν το πολύτιμο μέταλλο για να κάνουν πληρωμές με άλλους χρήστες.
Ο Cozens αξιολόγησε την αγορά χρυσού στα 8 τρισ. δολάρια και είπε ότι οι άνθρωποι, θα εκπλαγούν από το πόσοι θέλουν να κρατήσουν ή να ξοδέψουν χρυσό.
Πρόσθεσε ότι η εφαρμογή προοριζόταν αρχικά για πλούσιους που επιθυμούσαν να αποταμιεύσουν τον πλούτο τους έξω από το τραπεζικό σύστημα, αλλά έρευνα έδειξε ότι υπήρχε ενδιαφέρον σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό φάσμα.
"Δείτε έναν φοιτητή που μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Έχουν μια νοοτροπία, που πιστεύουν στην ανεξαρτησία για τις αποταμιεύσεις τους", είπε.
Ο Cozens δήλωσε ότι αναμένει η εφαρμογή να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ινδία και τη Γερμανία.
Κατά τους επόμενους μήνες, η Glint θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να κατέχουν και να ξοδεύουν κεφάλαια σε διάφορα νομίσματα, το καθένα από τα οποία αποθηκεύεται σε τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο τηλέφωνό τους, πριν επιλέξουν το νόμισμα ή το ποσό του χρυσού που θα χρησιμοποιήσουν, για να πραγματοποιήσουν μια αγορά.
Η εφαρμογή ξεκίνησε στην Ευρώπη τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και θα κυκλοφορήσει στην Ασία και στις ΗΠΑ το 2018.
Οι πρώτοι επενδυτές περιλαμβάνουν έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του World Gold Council, καθώς και έναν πρώην πρόεδρο της Goldman Sachs στην Ασία.
Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί περίπου 12% αξία το 2017 και σήμερα βρίσκεται λίγο κάτω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης