Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χωρίς ισχυρή γερμανική κυβέρνηση «παγώνουν» οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Reuters: Χωρίς ισχυρή γερμανική κυβέρνηση «παγώνουν» οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη
Πιθανή ακύρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου 2017
Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία της νέας γερμανικής κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο τα φιλόδοξα σχέδια για βαθύτερη ενοποίηση στην Ευρωζώνη, όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.
Η αποχώρηση των Φιλελευθέρων (FDP), οδήγησε την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης σε πολιτική αβεβαιότητα και όπως όλα δείχνουν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για πραγματοποίηση νέων εκλογών.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν προγραμματίσει μία ειδική Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις για μεγαλύτερη οικονομική ενοποίηση της περιοχής.
Όμως τα προβλήματα της Γερμανίας θέτουν και αυτή τη Σύνοδο υπό αμφισβήτηση.
«Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν μπορεί να έχει μία ξεκάθαρη στάση, είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις.
Ως εκ τούτου θα υπάρξει, σίγουρα, καθυστέρηση», τόνισε ανώτερη πηγή της Ευρωζώνης, μιλώντας στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες στηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, περιλαμβάνεται και η μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
«Όλα θα παγώσουν μέχρι να σχηματιστεί νέα γερμανική κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάτι στο οποίο μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου 2017, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει γερμανική κυβέρνηση που να έχει λάβει σαφή εντολή για να διαπραγματευτεί», προσθέτει μία ακόμη ευρωπαϊκή πηγή.
Υπάρχουν, όμως και κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που εμφανίζονται πιο ψύχραιμοι, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει βιασύνη για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη και απλά θα καταγραφεί μία μικρή χρονική καθυστέρηση.
Την ίδια ώρα υπάρχει και μία ακόμη πρόταση για πιθανή αναβολή της Συνόδου της Ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης