Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Το μέλλον της Συρίας δεν πρέπει να βρεθεί στα χέρια των ξένων δυνάμεων

Ιράν: Το μέλλον της Συρίας δεν πρέπει να βρεθεί στα χέρια των ξένων δυνάμεων
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Hassan Rouhani, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η σημερινή (22/11) τριμερής συνάντηση θα ανοίξει το δρόμο για ένα ευνοϊκό μέλλον για τη Συρία
Τη θέση ότι το μέλλον της Συρίας δεν πρέπει να βρεθεί στα χέρια των ξένων δυνάμεων διατύπωσε σήμερα (22/11) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα εντός της ημέρας με τους ομολόγους του από Ρωσία και Τουρκία ώστε να συζητήσουν για το ζήτημα της συριακής κρίσης.
Ειδικότερα, ο Rouhani, προτού αναχωρήσει για το Σότσι της Ρωσίας, εξέφρασε την ελπίδα του ότι «οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα και η ανακοίνωση που θα δημοσιεύσουν οι τρεις χώρες θα ανοίξουν το δρόμο για ένα ευνοϊκό μέλλον για τη Συρία», τονίζοντας εν συνεχεία ότι η πορεία της χώρας πρέπει να εξαρτάται από τον λαό της.
«Το μέλλον της Συρίας δε θα βρεθεί στα χέρια των ξένων δυνάμεων, καθώς βρίσκεται στα χέρια του συριακού λαού», υπογράμμισε ο ιρανός πρόεδρος, ο οποίος μαζί με τον Vladimir Putin και τον Tayyip Erdogan θα συζητήσουν την πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών της Αστάνα, καθώς και τις αλλαγές στις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία.
Ο Rouhani υπενθύμισε ότι οι συνομιλίες της Αστάνα πραγματοποιήθηκαν μετά από απόφαση των τριών χωρών, προσθέτοντας ότι «έχουν σημειθωεί επιτεύγματα στο σχετικό θέμα και σήμερα πραγματοποιείται μία πολύ σημαντική σύνοδος κορυφής στο Σότσι».
Παράλληλα, ο ιρανός πρόεδρος επεσήμανε για ακόμα μία φορά ότι η Τεχεράνη επιδιώκει συνεργασία και όχι αντιπαράθεση στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στις «κασταστεπτικές δραστηριότητες των τρομοκρατών» οι οποίοι δρούσαν στη χώρα.
«Η εδαφική ακεραιότητα, η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Συρίας είναι πολύ σημαντικά για το Ιράν», καταλήγει ο Rouhani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης