Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιταχύνθηκε στο 3,3% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ 3μηνο 2017

Γερμανία: Επιταχύνθηκε στο 3,3% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ 3μηνο 2017
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ρυθμό 0,8%
Ανοδικά κινήθηκε για ακόμα ένα τρίμηνο η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα σημερινά (23/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση κυρίως από τις εξαγωγές και τις εταιρικές επενδύσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετήσια βάση, το τρίτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που η τριμηνιαία αύξηση διαμορφώθηκε στο 0,8%.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Destatis, παρέχοντας παράλληλα και επιπλέον λεπτομέρειες αναφορικά με τους παράγοντες που συντέλεσαν στην ανάπτυξη.
Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας διαδραμάτισαν η ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης εργαλείων και μηχανημάτων υψηλού επιπέδου, καθώς και οι ισχυρότερες επενδύσεις στη χώρα.
Παράλληλα, αντανακλώντας τη σχετική τάση, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και μηχανήματα ενισχύθηκαν κατά 1,5%.
Ωστόσο, η κατανάλωση των νοικοκυριών της χώρας ήταν πιο μετριοπαθής, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,1% σε σύγρκιση με το δεύτερο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που η δημόσια κατανάλωση παρέμεινε αμετάβλητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης