Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έτοιμη» να εντάξει και την Τουρκία στους φορολογικούς παραδείσους η ΕΕ

«Έτοιμη» να εντάξει και την Τουρκία στους φορολογικούς παραδείσους η ΕΕ
«Έχουμε συμμορφωθεί πλήρως με τους διεθνείς φορολογικούς κανόνες», τονίζει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει και την Τουρκία στους φορολογικούς παραδείσους, με την απόφαση να αναμένεται ότι θα ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου 2017, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του επίσημα έγγραφα ομάδας εργασίας της ΕΕ που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα και τα οποία αναφέρουν ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που έχει για ύπαρξη διαφάνειας σε φορολογικά ζητήματα.
Επίσης υποστηρίζεται στο δημοσίευμα ότι η Τουρκία αρνείται να καταργήσει ορισμένα ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το Code of Conduct, δηλαδή οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ θα προτείνουν στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να εντάξουν την Τουρκία στη «μαύρη λίστα» των χωρών που αποτελούν φορολογικούς παραδείσους στις 5 Δεκεμβρίου 2017.
Μία τέτοια κίνηση θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την κόντρα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, ενώ θεωρείται ότι προωθείται από τη Γερμανία, ενώ, ήδη, έχουν επιβληθεί περιορισμοί για επενδύσεις στην Τουρκία από την γερμανική KfW, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Μιλώντας στο Reuters, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Naci Agbal υποστήριξε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο η χώρα του να ενταχθεί σε αυτήν τη «μαύρη λίστα», καθώς θεωρεί ότι η Άγκυρα έχει συμμορφωθεί πλήρως με τους διεθνείς φορολογικούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης