Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα ρόδινα τα βλέπει η Γερμανία - Δεν χρειάζεται ενίσχυση ο EFSF λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Όλα ρόδινα τα βλέπει η Γερμανία - Δεν χρειάζεται ενίσχυση ο EFSF λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ
Όλα ρόδινα φαίνεται ότι τα βλέπει η γερμανική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά τις μαζικές υποβαθμίσεις στην Ευρώπη, από τον οίκο Standard & Poor's, ανακοινώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω δράση στο ζήτημα της ενίσχυσης του EFSF.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι από το καλοκαίρι, τίθεται σε εφαρμογή ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης, ο ESM, ο οποίος θα διαδεχθεί τον προσωρινό, τον EFSF. Πάγια θέση της γερμανικής πλευράς μέχρι τώρα είναι ότι θα πρέπει να ενισχυθεί νομικά και οργανωτικά ο μόνιμος μηχανισμός.
"Οι εγγυήσεις που έχει ο EFSF επαρκούν ευρέως γι' αυτό που έχει να κάνει στη διάρκεια των προσεχών μηνών", δήλωσε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ επισημαίνοντας πως "ο μηχανισμός αναγκάσθηκε ήδη να πληρώσει υψηλότερα επιτόκια κατά τις τελευταίες εκδόσεις του. Πράγμα που σημαίνει πως αυτό δεν εξαρτάται συνεπώς μόνον από την αξιολόγηση" των χωρών που είναι εγγυήτριες.
Με την υποβάθμιση της αξιολόγησης εννέα κρατών της ευρωζώνης από τον οίκο S&P, ορισμένοι φοβούνται πως ο EFSF θα χάσει το "τριπλό Α", που είναι η καλύτερη δυνατή βαθμολογία. Ζητούν συνεπώς να ενισχυθεί, κάτι που ωστόσο η γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε ήδη από την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης