Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε πορεία ώστε να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες
Πτωτικά κινείται εδώ και λίγη ώρα ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τη ζώνη των 1.900 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο αρχίζει σταδιακά να ανακάμπτει.
Ειδικότερα, περί τις 2:05 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,22% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,47 γεν.
Παρά την άνοδο που κατέγραψε ο χρυσός λόγω της αργίας στις ΗΠΑ, οι προοπτικές για αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve τον Δεκέμβριο του 2017, φαίνεται ότι ασκούν ξανά πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κινήσεις της Fed για το 2018 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, με ορισμένουν επενδυτές να μην πειθονται ακόμα για τα μελλοντικά σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η πορεία του χρυσού και του δολαρίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη, ενώ οι αυξήσεις επιτοκίων ενισχύουν το αμερικανικό νόμισμα, ασκώντας παράλληλα πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης