Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Ο Trump δεσμεύτηκε να σταματήσει τον εξοπλισμό των Κούρδων

Cavusoglu: Ο Trump δεσμεύτηκε να σταματήσει τον εξοπλισμό των Κούρδων
Trump και Erdogan επικοινώνησαν τηλεφωνικά 
Έκκληση στον αμερικανό πρόεδρο Trump να «τηρήσει τον λόγο του και να τερματίσει τον εξοπλισμό των μελών κουρδικών πολιτοφυλακών YPG της Συρίας, που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα» έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu.
«Το να περιμένουμε από τον Trump ωα τηρήσει τον λόγο του είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας» ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ σε τηλεοπτική δήλωση που έκανε από την Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει χθες σε δηλώσεις του ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχε δεσμευετί προσωπικά στος τούρκο πρόεδρο Erdogan οτι «έδωσε πολύ σαφείς οδηγίες να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στις YPG», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.
«Φυσικά θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται», ανέφερε σήμερα ο Cavusoglu.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση έμοιαζε ωστόσο λιγότερο σαφής σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της έναντι των πολιτοφυλακών.
Ο Trump ενημέρωσε τον ομόλογό του για «ρυθμίσεις που εκκρεμούν αναφορικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τους εταίρους μας επί του πεδίου στη Συρία, τώρα που η μάχη της Ράκα έχει τελειώσει και φθάνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης