Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Putin χαρακτηρίζει "πράκτορες εξωτερικού" τα αμερικανικά ΜΜΕ

Reuters: Ο Putin χαρακτηρίζει
Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα λίστα με 9 δίκτυα που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ
Απάντηση στην Ουάσιγκτον είναι ο νέος νόμος που υπέγραψε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Putin σύμφωνα με τον οποίο και η Ρωσία θα θεωρεί «πράκτορες του εξωτερικού» τα ξένα ΜΜΕ που εκπέμπουν στη Ρωσία απαιτώντας μάλιστα να γίνεται γνωστό από πού χρηματοδοτούνται
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ανταπέδωσε με αυτό τον τρόπο την αμερικανική στάση απέναντι στο ρωσικό δίκτυο Russia Today που έχει καταχωρηθεί στις ΗΠΑ υπό αυτή την ονομασία.
Ο νόμος, πέρασε από τη Δούμα πριν από δύο εβδομάδες και από την Άνω βουλή ενώ αντίγραφο της νομοθεσίας δημοσιεύθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο της Ρωσικής κυβέρνησης.
Ο νόμος θέτει στο στόχαστρο του τα αμερικανικά μέσα που εκπέμπουν στη Ρωσία και είναι μια ηχηρή απάντηση της Μόσχας στις επί μήνες κατηγορίες των αμερικανικών μέσων για εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κατ επανάληψη κατηγορήσει το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί τα ρωσικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το RT, ώστε να επηρεάσουν τους αμερικανούς ψηφοφόρους .
Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα λίστα με 9 δίκτυα που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους και οι ραδιοσταθμοί Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty.
Ο νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) και Διεθνής Αμνηστία, υποχρεώνει τις οντότητες στις οποίες αφορά να δίνουν πληροφορίες στις αρχές για την οικονομική κατάστασή τους και να διευκρινίζουν στα έγγραφα που εκδίδουν ότι είναι καταχωρισμένες ως "πράκτορες του εξωτερικού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης