Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλά 2 μηνών

tags :
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλά 2 μηνών
Ο χρυσός θα επιχειρήσει να βρεθεί κοντά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός, εκμεταλλευόμενος τις πιέσεις που ασκούνται στο δολάριο, καθώς οι προβληματισμοί για τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τις πιθανές επιπτώσεις στη νομισματική πολιτική της Fed παραμένει στο προσκήνιο.
Ειδικότερα, περί τις 3:55 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.297,67 δολ. ανά ουγγιά, πραγματοποιώντας προσπάθεια να βρεθεί κοντά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι αντιστρόφως ανάλογη, υποχωρεί κατά -0,54% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,93 γεν, την χαμηλότερη τιμή του από τις 26 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική εξέλιξη διαδραμάτισαν τα πρακτικά της Fed από την τελευταία συνεδρίασή της, στα οποία φάνηκε ότι επικρατεί προβληματισμός για το εάν ο πληθωρισμός θα παραμείνει στο στόχο του 2% για μεγαλύτερη διάστημα απ' ότι αναμενόταν.
Παρά το γεγονός ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θεωρείται σχεδόν σίγουροι, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στο σενάριο περαιτέρω αυξήσεων το 2018.
Επιπλέον, οι επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις προοπτικές του σχεδίου Trump για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, το οποίο δεν έχει ακόμα εκγριθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης