Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στα 57,74 δολ. ανά βαρέλι το αργό

Περαιτέρω πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στα 57,74 δολ. ανά βαρέλι το αργό
Το Brent υποχωρεί κατά -0,27% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,21 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (28/11) το πετρέλαιο, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι επενδυτές παρουσιάζονται προβληματισμένοι απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ και θα κατά πόσο θα υπάρξει επέκτασή της.
Ειδικότερα, περί τις 9:22 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,27% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,21 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει μεγαλύτερες απώλειες, και συγκεκριμένα στο -0,64% και τα 57,74 δολ. ανά βαρέλι.
Η αεβεβαιότητα γύρω από την πρόθεση της Ρωσίας να συμμετάσχει στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ μετά τον Μάρτιο του 2018 φαίνεται να ασκεί για ακόμα μία φορά πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού, μόλις δύο μέρες πριν από τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Βιέννη.
Παράλληλα, η επαναλειτουργία του αγωγού Keystone στον Καναδά επανέφερε την ομαλότητα στην παροχή πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής, γεγονός που οδήγησε και αυτό με τη σιερά του στην πτώση των τιμών.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή (24/11) το αργό άγγιξε την υψηλότερη τιμή του από τα μέσα του 2015, στα 59,05 δολ. ανά βαρέλι, λόγω της διακοπής λειτουργίας του αγωγού, ο οποίος μεταφέρει 590 χιλ. βαρέλια ημερησίως από τον Καναδά στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης