Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε αναμονή των δηλώσεων Trump μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

tags :
ΗΠΑ: Σε αναμονή των δηλώσεων Trump μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα
Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις μόλις τελειώσει την επίσκεψη στο Κογκρέσο για τη νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας
Σε αναμονή των δηλώσεων του αμερικανού προέδρου Donald Trump βρίσκονται άπαντες στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Ο Trump ενημερώθηκε για τη νέα εκτόξευση ενώ ο πύραυλος αυτός βρισκόταν ακόμα σε πορεία, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.
Ο αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν σε επίσκεψη στο Κογκρέσο τη στιγμή της εκτόξευσης και «ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη σε πορεία» είπε η Sarah Sanders, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, ο συνταγματάρχης Rob Manning, διευκρίνισε ότι ο αμερικανικός στρατός ανίχνευσε «γύρω στις 13.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Ελλάδας)» μια «πιθανή εκτόξευση πυραύλου εκ μέρους της Β. Κορέας».
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς τα ανατολικά από την επαρχία Πιονγκάν, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η Σεούλ είχε κάνει λόγο για ενδείξεις κάποιας δραστηριότητας σε μια πυραυλική βάση στη Βόρεια Κορέα, ενώ η Πιονγκγιάνγκ δεν είχε προχωρήσει σε εκτόξευση από την 15η Σεπτεμβρίου 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης