Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας προκαλεί σοβαρή ανησυχία

ΥΠΕΞ Κίνας: Η νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας προκαλεί σοβαρή ανησυχία
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην νέα εκτόξευση που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ
Την έντονη ανησυχία της αναφορικά με τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, εξέφρασε σήμερα (29/11) η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της με την ενέργειας της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Geng Shuang, εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία και την αντίθεση» απέναντι στη νέα εκτόξευση που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, σε μία ασυνήθιστη επίπληξη του Πεκίνου απέναντι σε μία χώρα που αποτελεί παραδοσιακό της σύμμαχο.
Παράλληλα, εξέδρασε την ελπίδα του πως «όλες οι πλευρές θα ενεργήσουν με σύνεση ώστε να διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα» στην ευρύτερη περιοχή.
«Η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και θα εργαστεί κγα τη διευθέτηση του πυρηνικού θέματος της Βόρειας Κορέας», πρόσθεσε ο Shuang.
Τα σχόλια του κινεζικού ΥΠΕΞ αποτελούν έκπληξη, καθώς η χώρα είναι παραδοσιακά ένας από τους λίγους συμμάχους της Βόρειας Κορέας και αποτελεί παράλληλα τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι η κρατική εφημερίδα της χώρας, Global Times, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι εάν η Πιονγιάνγκ πραγματοποιήσει πρώτη επίθεση στις ΗΠΑ, θα διατηρήσει ουδέτερη στάση, σε αντίθεση περίπτωση αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση, προκειμένου να αποτραπεί μία βίαιη ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καλέσει τις εμπλεκόμενες πλευρές να λύσουν το ζήτημα μέσω του διαλόγου, μειώνοντας τις συνεχείς εντάσεις μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης