Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ σε Β. Κορέα: Σε περίπτωση πολέμου θα σας καταστρέψουμε ολοσχερώς

tags :
ΗΠΑ σε Β. Κορέα: Σε περίπτωση πολέμου θα σας καταστρέψουμε ολοσχερώς
Όλες οι επιλογές για το ζήτημα της Β. Κορέας είναι στο τραπέζι διαμηνύουν οι ΗΠΑ
Αυστηρή και σαφή προειδοποίηση προς την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι σε περίπτωση πολέμου θα την καταστρέψει ολοσχερώς απέστειλαν οι ΗΠΑ, οι οποίες κατόπιν της νέας εκτόξευσης βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Β. Κορέα διεμήνυσαν ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.
«Ποτέ δεν επιδιώξαμε έναν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, κι ακόμη σήμερα δεν τον θέλουμε.
Αν ο πόλεμος πράγματι έρθει, αυτό θα γίνει εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθετικών ενεργειών όπως αυτή της οποίας γίναμε μάρτυρες χθες (...)
Κι εάν ξεσπάσει πόλεμος, μην απατάσθε, το βορειοκορεατικό καθεστώς θα καταστραφεί ολοσχερώς» ανέφερε μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Nikki Haley.
Όπως είπε η Haley, οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Πεκίνο να κλείσει τις στρόφιγγες και να πάψει να προμηθεύει με πετρέλαιο τη Βόρεια Κορέα, ενώ όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping.
«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Xi Jinping της Κίνας σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας.
Επιπλέον μείζονες κυρώσεις θα επιβληθούν σήμερα στη Βόρεια Κορέα.
Αυτή η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί!», έγραψε ο Trump στο twitter.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη προέτρεψε στη συνεδρίαση του ΣΑ τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ταυτόχρονα τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να αποφύγουν τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων τον Δεκέμβριο, προκειμένου να μην «αναφλεγεί μια ήδη «εκρηκτική κατάσταση».
«Είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ζυγίσουμε τις επιπτώσεις κάθε κίνησής μας» υπογράμμισε ο Ρώσος πρεσβευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης