Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καλούμε όλες τις χώρες να διακόψουν τους διπλωματικούς δεσμούς τους με τη Β. Κορέα

ΗΠΑ: Καλούμε όλες τις χώρες να διακόψουν τους διπλωματικούς δεσμούς τους με τη Β. Κορέα
Η Ουάσινγκτον προέτρεψε το Πεκίνο να σταματήσει τις αποστολές πετρελαίου στη Β. Κορέα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις επαφές μεταξύ των δύο χωρών
Έκκληση προς όλες τις χώρες να διακόψουν τους διπλωματικούς δεσμούς τους με τη Βόρεια Κορέα απηύθυναν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον απόηχο της νέας πυραυλικής δοκιμής της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, η πρέσβης των ΗΠΑ, Nikki Haley, ζήτησε ακόμα περισσότερα μέτρα της διεθνούς κοινότητας κατά της Πιονγιάνγκ, προτρέποντας παράλληλα την Κίνα να σταματήσει τις αποστολές πετρελαίου στη Βόρειο Κορέας, γεγονός που θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τις επαφές μεταξύ των δύο χωρών.
«Η δράση της Βόρειας Κορέας φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε έναν πόλεμο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Haley κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, προσθέτοντας παράλληλα, ότι αν και η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να μην επιδιώκει πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, «εάν αυτός έρθει, τότε το καθεστώς θα καταστραφεί ολοσχερώς».
«Εάν έρθει ένας πόλεμος, αυτός θα οφείλεται στις συνεχιζόμενες πράξεις επιθετικότητας σαν αυτή που είδαμε χθες (29/11)», υπογράμμισε η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκλήθηκε για 13η φορά κατά το τρέχον έτος, προκειμένου να συζητήσει με ποιους τρόπους η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δυναμική των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, η οποία αυξάνεται συνεχώς.
Η χθεσινή εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου της Πιονγιάνγκ έχει προβληματίσε σε μεγάλο βαθμό τόσο την παγκόσια κοινότητα όσο και την Ουάσινγκτον, καθώς οι εμεπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα βλήματα είναι πλέον σε θέση να πλήξουν την πλειοψηφία του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης