Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία αποσύρει και τρίτο διπλωμάτη από την πρεσβεία της στη Β. Κορέα

Η Γερμανία αποσύρει και τρίτο διπλωμάτη από την πρεσβεία της στη Β. Κορέα
Δύο διπλωμάτες έχουν ήδη αποσυρθεί από τη γερμανική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ και ένα τρίτος φεύγει από τη χώρα σήμερα 30 Νοεμβρίου 2017
Η Γερμανία αποσύρει τρίτο διπλωμάτη από την πρεσβεία της στη Βόρεια Κορέα, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για το πρόγραμμα πυραύλων του Πιονγκγιάνγκ, όπως δήλωσε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, ο υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel.
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε δοκιμάσει επιτυχώς έναν ισχυρό νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα (ICBM), που έθεσε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων της.
Το Βερολίνο καταδίκασε έντονα τη δοκιμασία, ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Μιλώντας στην Ουάσινγκτον μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, ο Gabriel δήλωσε ότι η Γερμανία θα προσφέρει υποστήριξη προς μία σκληρή γραμμή προς την Πιονγκγιάνγκ.
Η Ουάσιγκτον δεν είχε ζητήσει από τη Γερμανία, μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες με πρεσβείες στη Βόρεια Κορέα, να κλείσει την αποστολή της ή να αποσύρει τον πρέσβη της, είπε.
"Θέλουν την υποστήριξή μας για τις προσπάθειές τους να ακολουθήσουν μία σκληρή θέση έναντι της Βόρειας Κορέας και την έχουν.
Αλλά είναι δική μας δουλειά να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με διπλωματικά μέσα".
Δύο διπλωμάτες έχουν ήδη αποσυρθεί από τη γερμανική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ και ένα τρίτος φεύγει από τη χώρα τώρα, είπε ο Gabriel.
Η Γερμανία ζήτησε επίσης από τη Βόρεια Κορέα να μειώσει τη διπλωματική της παρουσία στη Γερμανία.
"Φυσικά συζητάμε με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας αν είναι απαραίτητο να αυξήσουμε περαιτέρω τη διπλωματική πίεση", υποστήριξε.
Ο Gabriel δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με αναφορές ότι ο Λευκός Οίκος σχεδίαζε να αντικαταστήσει τον Tillerson, σημειώνοντας ότι είχε ήδη προγραμματίσει άλλη μία συνάντηση μαζί του για την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης