Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2017

Ιαπωνία: Στο 0,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2017
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας αυξήθηκε για δέκατο συνεχόμενο μήνα
Άνοδο για δέκατο συνεχόμενη μήνα κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (1/12) στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, καθώς η αγορά εργασίας περιορίζεται, προσφέροντας περαιτέρω μικρά σημάδια προόδου στις προσπάθειες ενίσχυσης της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, σκαρφάλωσε στο 0,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι 0,7% τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Παράλληλα, ο δείκτης από τον οποίο εξαίρούνται τόσο τα τρόφιμα όσο και οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Τα παραπάνω στοιχεία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις θεωρίες για ταχύτερη αλλαγή της τρέχουσανς νομισματικής πολιτικής της Bank of Japan, καθώς ο πληθωρισμός πλησιάζει σταδιακά στο στόχο του 2%, ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο δείκτης τιμών καταναλωτή αγγίξει το 1%, θα διευκολύνει την τράπεζα στο να αυξήσει τα επιτόκιά της.
Σε ότι αφροά την αγορά εργασίας, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα σταθερό στο 2,8% με την προσφορά θέσεων εργασίας να βελτιώνεται, καθώς υπάρχουν 155 θέσεις εργασίας για κάθε 100 άτομα που αναζητούν εργασία, έναντι 152 θέσεων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 43ων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης