Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump ζήτησε από τη Γερουσία να σταματήσει τις έρευνες για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016

ΗΠΑ: Ο Trump ζήτησε από τη Γερουσία να σταματήσει τις έρευνες για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016
Ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τη Γερουσία να ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα «το συντομότερο δυνατό»
Την επιθυμία του να διακοπούν οι έρευνες αναφορικά με την ισχυριζόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 φέρεται να έχει ζητήσει επανειλλημένα ο Donald Trump από τα ανώτερα μέλη της Γερουσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το βράδυ της Πέμπτης (30/11).
Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής γερουσιαστών στη Βόρεια Καρολίνα, Richard Burr, στους Times, ο Trump εμφανίζεται ανυπόμονος να δει το τέλος της σχετικής έρευνας, λέγοντας χαρακτηριστικά στη Γερουσία ότι «ευελπιστών να την ολοκληρώσετε το συντομότερο δυνατό».
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος έιχε συνομιλήσει και με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell, καθώς και με το μέλος της επιτροπής πληροφοριών, Roy Blunt, προκειμένου να τερματιστεί η έρευνα.
Ωστόσο, η γερουσιαστής Dianne Feinstein τόνισε στους Times ότι τα αιτήματα του Trump ήταν «ακατάλληλα», εγείροντας ερωτήματα αναφορικά με τον διαχωρισμό των εξουσιών.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι κινήσεις του αμερικανού προέδρου δεν κρύβουν κάτι κακό, καθώς και ότι οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υπονόμευσαν το σχετικό αίτημα, επειδή ο Trump είναι νεοφερμένος στα πολιτικά δρώμενα.
Σημειώνεται ότι η έρευνα της Γερουσίας είναι ξεχωριστή από αυτή που πραγματοποιεί ο ειδικός σύμβουλος Robert Mueller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης