Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς να εξηγήσετε με απλά λόγια το Bitcoin στους γονείς σας

tags :
Πώς να εξηγήσετε με απλά λόγια το Bitcoin στους γονείς σας
Πώς να εξηγήσετε με απλά λόγια το Bitcoin στους γονείς σας
Με το Bitcoin να φτάνει πρόσφατα σε ιστορικά υψηλά στα 11.500 δολάρια, είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι γονείς και συγγενείς θα αρχίσουν να θέτουν ερωτήσεις.
Όταν οι γονείς αρχίζουν τις ερωτήσεις, καταλήγουν είτε να μην συμφωνούν με την ιδέα σας είτε να αρχίσουν να τονίζουν το πώς ήταν τα πράγματα στη δική τους εποχή.
Φυσικά, αυτό δεν είναι πρόβλημα, εκτός όμως εάν μιλάτε για μια καινοτομία που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους.
Το Bitcoin είναι ένα από τα πιο "καυτά" θέματα σήμερα, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του, ειδικά όταν μιλάτε με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι γονείς σας.
Οπότε πώς μπορείτε να τους εξηγήσετε το Bitcoin με απλά λόγια;

Πρώτον: Το Bitcoin είναι χρήματά, απλά ψηφιακά

Μην εξηγείτε το Bitcoin χρησιμοποιώντας με άγνωστες σε αυτούς λέξεις όπως κρυπτονομίσματα.
Εξηγείστε το χρησιμοποιώντας παραδείγματα που μπορούν να καταλάβουν.
Εξηγήστε ότι το Bitcoin είναι κανονικά χρήματα που έχουν αξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.
Είναι επίσης παρόμοιο με τις μετοχές, διότι η τιμή του κυμαίνεται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση.
Ωστόσο, δεν δίνει μερίσματα.

Δεύτερο σημείο: Συνδέστε το Bitcoin με το "βουνό Bitcoin"

Τώρα εδώ είναι η στιγμή όπου οι γονείς σας θα ρωτήσουν πού μπορούν να πάρουν τα Bitcoins και αν έχετε κάποιο διαθέσιμο στην τσέπη σας.
Σίγουρα οι γονείς σας θα κατανοήσουν τον όρο "ψηφιακό χρήμα" όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχετικά με το Bitcoin.
Μπορείτε επίσης να τους πείτε ότι είναι σαν μια χρεωστική κάρτα ή όταν η εταιρία που εργάζονται τους πληρώνει μέσω τραπεζικής κατάθεσης.
Τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στο λογαριασμό χωρίς να τα αγγίξουν.
Στην ερώτηση πού μπορούν να αγοράσουν Bitcoin, θα χρησιμοποιήσετε το παράδειγμα ενός βουνού που ονομάζεται "βουνό Bitcoin" όπου υπάρχουν ανθρακωρύχοι.
Οι ανθρακωρύχοι αυτοί εξορύσσουν Bitcoin με τους υπολογιστές τους με πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Είναι σαν την εξόρυξη ενός σπάνιου αγαθού, όπως ο χρυσός, ο οποίος για να εξορυχθεί απαιτείται επίσης εξειδικευμένος και ακριβός εξοπλισμός.
Έτσι, οι ανθρακωρύχοι Bitcoin δουλεύουν με την ελπίδα να παράξουν Bitcoins που μπορoύν να χωριστούν  σε πολλά μικρά κομμάτια και να διανεμηθούν σε αντάλλαγμα τα χρήματα που γνωρίζετε.

Τρίτο σημείο: Πού να ξοδέψετε το Bitcoin

Αυτό θα ενδιαφέρει την μητέρα σας.
Φανταστείτε να έχετε ένα Bitcoin αξίας 11.000 δολαρίων.
Ποιος δεν θα ξετρελαθεί να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό;
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία συναλλαγή χρεώνεται, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε σε ιστότοπους που δέχονται συναλλαγές με μικρά ποσά ή τουλάχιστον Litecoin.
Στον μπαμπά σας, μπορείτε να πείτε πως πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Bitcoins ως επένδυση επειδή οι αποδόσεις είναι υψηλότερες.
Σίγουρα οι τιμές του Bitcoin είναι αρκετά ασταθείς.
Η τιμή του Bitcoin έχει μια πολύ μεγάλη διακύμανση από τα 4.000 δολάρια σε πάνω από 11.000 δολάρια.
Βλέπετε ότι δεν είναι εύκολο να εξηγήσετε κάτι νέο στους γονείς σας, αλλά αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα και προσπαθήσετε αρκετά, είναι σίγουρο ότι θα καταλάβουν πώς λειτουργεί το Bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης